квітень 2021

Гастротур ресторанами Львова

Запрошуємо:
• На міні-фестиваль різноманітних традиційних та авторських страв в 3-6-ти ресторанах Львова, де на вас чекають також веселі пригоди для дітей та розваги для дорослих;
• Вибрати собі заздалегідь з нашого списку, або ж за порадою гіда на місці ті чи інші позиції меню, що дозволить значно зекономити ваш час та гроші.

Наперед просимо вибачення, що пропонуємо для перегляду фотографії, зроблені не професійним фотографом в заздалегіть постановочних ситуаціях, а екскурсоводами під час реальних турів.

«Криївка»
Ресторан «Криївка» розташований в самому серці міста – на Площі Ринок. Але його, як і справжню криївку, з вулиці не побачиш, навіть знаючи адресу. При вході Вас обов’язково запитають гасло, без якого пропуску в середину не буде. Але не хвилюйтесь, екскурсовод його знає! В середині ресторан стилізований під справжню криївку, зібрані цікаві експонати, зброя часів другої світової війни. Меню складається з українських страв, де кожна з них має цікаву назву. Грає тільки українська музика. Ресторан славиться своїми фірмовими настоянками. Також, тут є магазин сувенірів та тематичної атрибутики. В локації «Бункер» - широкий асортимент місцевих смаколиків!

 

«П’яте підземелля»
Найголовнішою родзинкою ресторану є страви, створені за середньовічними рецептами. Серед них фірмова - це м'ясо на кілках у глечиках, його роблять з птиці, свинини, або пстругу. В усіх випадках м'ясо маринують 12 годин із додаванням секретного соусу для неповторного смаку. Також до м'яса пропонують соус ромеско власного виробництва із перцю чилі та томатів. Ще ви можете скуштувати домашній хліб із родзинками, чорносливом та насінням. Для першої страви підійде юшка з кроликом, на друге можна спробувати сирний салат з качкою та сосновими шишками, а вегетаріанці можуть замовити собі салат для невіруючих у м'ясо, для великої компанії є ковбаски гриль, а на солодке - пісочний тарт із заварним кремом Лемінгтон. Усе це кулінарне багатство можна запити монашим пивом, вином або журавлиним морсом. «П’яте Підземелля» - це нове «смачне» місце у місті!

 

Реберня «Під Арсеналом»
Заходячи в цей заклад обов’язково зачиняйте за собою двері, тому що брутальний воячок може пригрозити Вам сокирою. Насправді ж, реберня «Під Арсеналом» - молодий заклад, який заслужив прихильність гостей своїм середньовічним інтер’єром, неперевершеними ребрами з відкритого мангалу та атмосферою, яка тут панує. Їсти тут прийдеться голими руками, але повірте, Вам це точно припаде до душі і тут Ви отримаєте «свято для шлунку».

 

«Мазох»
Львів – батьківщина багатьох відомих людей. Саме тут народився Леопольд фон Захер-Мазох. Він був освіченою людиною з глибоким світосприйняттям, письменником. У своїх творах він описував насолоду від фізичних страждань. Таке відхилення згодом психологи називатимуть «мазохізмом». В кафе панує цікава атмосфера, їжа містить природні афродизіаки. Офіціантки ходять з батогами і можуть відшмагати, звісно за Вашим бажанням. При вході стоїть єдина в світі статуя Леопольду. «Мазох» доповнить Ваш гастрономічний відпочинок в нашому місці!

 

«Гасова Лямпа»
Чи знаєте Ви, що гасову лампу винайшли у Львові? Так, саме тут народився її винахідник Ян Зег. Тематичний ресторан з вищевказаною назвою одночасно є музеєм гасових ламп, в якому налічується понад 200 оригінальних експонатів. Споруда в якій розмістився ресторан є досить цікавою. Ззовні вона має 2 поверхи, але зайшовши в середину можна нарахувати 5. В кнайпі є провідник із XIX cт, який з радістю освітить Вам шлях догори, звичайно ж, гасовою лямпою. В меню багато українських страв та дуже смачне авторське пиво! В магазинчику при кнайпі можна придбати маленьку сувенірну лампу, або і справжню, та багато алкогольної випивки. Екскурсія ресторанами Львова, без сумніву, Вам сподобається!!!

Коментарі, відгуки, запитання